Regulile casei

Vrei să ne faci o vizită? Fă o programare!

RESPONSABILITATE

consultatie

Consultația stomatologică presupune evaluarea statusului cavității bucale. Cu ajutorul acesteia se stabilește un diagnostic și un plan de tratament corecte. În funcție de nevoie, consultația stomatologică trebuie făcută cel puțin o dată la 6 luni.

Știm că este foarte greu să te decizi să faci o vizită cabinetului stomatologic, mai ales dacă simptomele pe care le prezinți nu sunt suficient de serioase. Cu toate acestea, cu cât amâni acest moment mai mult, cu atât mai dificile vor fi problemele pe care vei fi nevoit sa le rezolvi la un moment dat.

Vă înțelegem angoasele, dar vă vom ajuta să le depășiți. Suntem flexibil și încercăm, încă de la prima consultație, să vă dăm încredere și să vă demonstrăm că nu aveți nici un motiv de teamă. De fapt, la prima vizită ne vom cunoaște, vom completa fișe, vom face poze și vom semna hârtii. Poate că sună ca o glumă, dar noi o facem la modul cel mai serios.

Obiectivele consultației stomatologice::

  • Întocmirea fișei individuale și cunoașterea de către medicul stomatolog a istoricului medical al pacientului: boli cronice, alergii, intervenții medicale, afecțiuni sau predispoziții genetice, etc. Evaluarea statusului dentar al pacientului
  • Evaluarea statusului dental al pacientului
  • Cunoașterea nevoilor pacientului atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, și stabilirea preferințelor acestuia cu privire la tratament: frecvența tratamentului, intervale orare disponibile pentru prezentarea la cabinet, rezistența la durere, etc.
  • Întocmirea și etapizarea planului de tratament și a prețului
  • Realizarea de radiografii, amprentarea arcadelor dentare și studierea opțiunilor disponibile.
6

Pentru ca un tratament să aibă rezultatele optime, responsabilitatea nu este doar a medicului, ci și a pacientului, care trebuie să urmeze planul terapeutic până la capăt, să își însușească o bună igienă orală și să se prezinte regulat la controalele stomatologice stabilite împreună cu medicul dentist.

Deși ne asumăm responsabilitatea pentru tratamentele pe care le realizăm, considerăm că nu se poate pune un termen de garanție pe un act medical, cu atât mai mult cu cât substratul biologic al pacientului poate avea uneori reacții imprevizibile, iar sănătatea orală este în strânsă legătură cu cea generală. Astfel, din punct de vedere etic, considerăm că nu se pot oferi și nici pretinde garanții ale actului medical.